Amsterdam - Dakar

                                 

Het is in November een jaar geleden, dat een ViscoFood team ( Ton en Mario ) deelnam aan de Amsterdam-Dakar Challenge. Deze rally heeft als uitgangspunt om met een auto niet duurder dan Euro 500,- de 7.000 km naar Dakar in Senegal te reizen en zoveel mogelijk geld te verzamelen voor de Kairaba Nursery School  in Gambia.

De school, de super gemotiveerde leerkrachten en  vooral de leerlingen zouden een onuitwisbare indruk op ons maken.
De reis naar Dakar had een warming up in Europa, maar werd een uitdaging na de oversteek bij Gibraltar. Onherbergzame woestijnwegen lagen voor ons en verlaten gebieden moesten zelfs met militaire begeleiding doorkruist worden.

Er hing veel af van de onderlinge samenwerking en inventiviteit om de technische maar ook fysieke problemen op te lossen.

Op een strand bij Senegal is zelfs de lokale vissersbevolking gemobiliseerd om onze, door de vloed bedreigde vastgelopen, auto uit het zand te bevrijden.

Na 3 weken, 4 vervangen banden, meters Duck-tape, bosjes tie-wraps  en veel kaart lezen, komen we voldaan aan in Dakar.

De finishing Touch is de veiling van de auto in Banjul, Gambia. Onze auto heeft Euro 2.000,- opgebracht tbv het goede doel.

Samen met de sponsor donaties is dat bedrag op gelopen tot Euro 4.490,- , waarmee wij een van de grotere donoren konden zijn.

Trots over onze bijdrage mochten wij de volgende dag de school bezoeken. Wat een ontvangst door de leerkrachten en ruim 100 zingende kinderen !
Koude rillingen bij al die vreugde van de kinderen. Voor velen is de school tot een uur lopen met een lege maag. Na de kinderen een ontbijt gegeven te hebben lieten de kinderen uit alle groepen ons trots zien en horen wat zij leren.

Hun stap naar vervolgonderwijs en een zelfvoorzienende toekomst komt met deze basis opleiding een stuk dichterbij.

Om dit blijvend te ondersteunen heeft de stichting “Hand to Hand" geld nodig dat oa Viscofood maandelijks doneert.

De stichting (www.handinhandgambia.nl) is dit project enige jaren geleden gestart. Zij zetten zich sinds 2010 in om het onderwijs samen met de Gambiaanse mensen structureel te verbeteren.

Mario, co-piloot Ton en Viscofood zouden het heel erg waarderen als dit project financieel een bredere en blijvende ondersteuning zal krijgen.

Doneren per bank: Uw donatie kunt u desgewenst overmaken naar NL49 RABO 0137 5473 07 onder vermelding van uw naam en (email) adres.